tisdag, april 29, 2008

Hemma igen!

Har nu kommit hem efter en tripp på 4 dagar med flickvännen till Riga. Måste säga att det nog var en av de vackraste städer jag vart till. Enorma grönområden med en läckert ringlande kanal genom hela centrala stadskärnan. Efter ett antal promenader utefter denna kanal har jag fått ett oerhört sug efter att meta, börjar bli dax för några brax pass nu. Kunde tyvärr ej hitta någon fiske affär, men fyllde däremot en resväska med diverse drycker (blev några kilos övervikt på den).
Nu närmast blir det nog ett trolling pass på Väsman, ska försöka nypa nån storöring innan tempen stigit allt för mycket å gjort detta fiske ännu svårare. Även lite braxmete står även som sagt på schemat de närmaste dagarna. Sedan den 17 maj bär det väg på 1 veckas havsfiske. Åker till Saetervik, en fiske camp ca 25 mil norr om Trondheim. Var på samma ställe i fjol å ska väl ärligt säga att vi inte hade något höjdarfiske, men blev ändå helt såld på fisket och stället. Eller vad sägs om att sitta på en altan å avnjuta en nyfångad torsk å kanske en wirre samtidigt som man metar krabba. Har till i år skaffat lite nya grejor samt att jag har några waypoints att gå på sen ifjol, så nu känns det som man är lite bättre förberedd. Blir ju inte mindre laddad efter att ha sett rapporter från Keskitalos fiske (drömma kan man ju).

fredag, april 25, 2008

Ännu en sill.

Ännu en sill.

Ok. .3e gången gillt. Vore väl fan om de

Ok. .3e gången gillt. Vore väl fan om det inte skulle gå att få en anständig gädda på fluga.

onsdag, april 23, 2008

Slut för idag. Måste tyvärr å jobba, had

Slut för idag. Måste tyvärr å jobba, hade vart intressant å fiskat i kväll. 3 av 4 tog på den röd-gula kanin flugan.

Nr 4

Nr 4

Där kom nr 3. Hitils bara exemplar ur kn

Där kom nr 3. Hitils bara exemplar ur knatte ligan.

Oväntat! Finaste lek området. .där lägge

Oväntat! Finaste lek området. .där lägger gubbarna nät.

Bra början. 5:e kastet

Bra början. 5:e kastet

Då var det dax för gädda igen. Har nu va

Då var det dax för gädda igen. Har nu vart 3 dar med fint väder sen jag var här sist. Hoppas det är fler gäddor som är klara med lek bestyren å sugna på fluga nu.

söndag, april 20, 2008

Nu räcker det för idag.

Nu räcker det för idag.

Äntligen lite vind. Få se om det kan få

Äntligen lite vind. Få se om det kan få lite fart på firrarna

Härligt! Öring på 4 blankt. Nöp en strik

Härligt! Öring på 4 blankt. Nöp en strike i ytan å gav en stenhård fight. Som tack fick den simma tillbaka å bli ännu större.

Fish on.

Fish on.

Får agera isbrytare med både pulkor å bå

Får agera isbrytare med både pulkor å båt. Otroligt fint väder, men det får gärna komma lite vind så isen försvinner. Samt att det kan va omöjligt att få fisk på denna sjö när det är helt vindstilla.

Nu är allt på plats. Styrningen kärvar e

Nu är allt på plats. Styrningen kärvar en del, men det släpper nog. Är dags att ta en kopp av det som finns kvar i termosen.

Då ska vi se om det finns nå huggvilliga

Då ska vi se om det finns nå huggvilliga öringar. Är ganska kallt - 4. Kände att styrningen frusit fast, får nog offra kaffet.

lördag, april 19, 2008

Slut för idag. De flesta gäddorna är for

Slut för idag. De flesta gäddorna är fortfarande upptagna av leken, men med några finväders dagar till ska de nog bli lättare att komma till tals med. I morgon blir det dock öring jakt på Väsman.

Förbannat!! Hade en stor fisk efter ända

Förbannat!! Hade en stor fisk efter ända in till fötterna som bara nafsade i stjärten på flugan

Sådär ja! Årets första flug fångade gädd

Sådär ja! Årets första flug fångade gädda.

Testar lite fluga på gäddorna ikväll.

Testar lite fluga på gäddorna ikväll.

torsdag, april 17, 2008

0:ad

1-0 till firrarna på denna lilla kvällsrunda. dock en fin kväll, men det blev riktigt kallt när vi kom ut på sjön. Kände att jag inte var riktigt klädd för att sitta still i en båt. Känns väldigt påtagligt nu när fötterna börjat komma tillbaka till livet...sticker som fan. Nåväl, blir nya tag till helgen. Fiskar förmodligen söndag på Väsman tillsammans med Fredrik i Team Nordin.

Väldigt lugnt å skönt. Härligt att trol

Väldigt lugnt å skönt. Härligt att trolla med el-motor. Tyst å stilla, lugnt på fisk fronten med för den delen.

Åkte ut en sväng efter jobbet med tanken

Åkte ut en sväng efter jobbet med tanken att jag skulle spinna lite efter öring i norra Väsman. Johan hade tydligen samma tankar, men han dök upp med båt. Så nu blir det lite paravan trolling istället.

tisdag, april 15, 2008

Där kom så äntligen första. Det leks för

Där kom så äntligen första. Det leks för fullt i vassarna så gäddorna verkar ha annat i tankarna än våra wobblers.

Då var det dags. Perfekt med johans lind

Då var det dags. Perfekt med johans linder båt, kommer i överallt.

måndag, april 14, 2008

Jerk dags!


Imorgon em är det så äntligen dags för årets 1:a spinnfiske pass. Följer med Johan ut då vi slutar jobbet.

fredag, april 11, 2008

Då var vi klara för idag. Team Nordin av

Då var vi klara för idag. Team Nordin avslutade även han nu, han fick en öring idag på ca 1,5. Vi slutade på 2 st, vilket får ses som fullt godkänt.

Riktigt april väder. Blev ett rejält snö

Riktigt april väder. Blev ett rejält snöfall helt plötsligt.

Det artar sig. 3.8 vägde denna, tog en s

Det artar sig. 3.8 vägde denna, tog en strike i ytan. Farsans flax verkar hålla i sig, drillar som han aldrig gjort annat.

Ny fisk på g. Denna verkar något större.

Ny fisk på g. Denna verkar något större.

2 kg Väsman öring. Tog en rapala i ytan,

2 kg Väsman öring. Tog en rapala i ytan, samma färg som gav förra helgens enda fisk.

Farsan drillar.

Farsan drillar.

Samma lika som förra helgen. Massor av b

Samma lika som förra helgen. Massor av betes fisk, men inga huggvilliga öringar

Nu är sista spöt på plats. Fortfarande v

Nu är sista spöt på plats. Fortfarande väldigt kallt i vattnet(2.2). Nu är det kaffe dags.

fredag, april 04, 2008

Nu är vi klara för idag. Segt som vanlig

Nu är vi klara för idag. Segt som vanligt på den här sjön, men det blev 1 i alla fall som fick simma tillbaka.

Dagens 1a. Öring på 2.8 som tog en rapal

Dagens 1a. Öring på 2.8 som tog en rapala i ytan.

Stora mängder med betesfisk, men öringar

Stora mängder med betesfisk, men öringarna lyser med sin frånvaro. Ingen av de andra båtarna har fått nått heller. Så vi är i gott sällskap i alla fall.

Nu är grejorna på plats. Har Mickis med

Nu är grejorna på plats. Har Mickis med mig som gäst. Underbart väder idag.

torsdag, april 03, 2008

Fiske abstinens!!




Kände här om dagen när jag satt på jobbet och kvicksilvret visade +15 utanför fönstret att jag var tvungen att komma ut och fiska, har vart på tok för dåligt med den varan på sistonde. Frågan var bara vad och var jag skulle fiska...Valet föll på abborrpimpling. Kunde inte komma på när jag senast hade åkt ut enbart för att pimpla borrar, många år sedan i alla fall. Orsaken till det är nog främst pga att jag helt enkelt är kass på det. Blir oerhört frustrerad och stressad när jag i princip kan sitta i knät på någon å inte få ett napp, medans denna drar fisk på fisk. Därför har mitt pimpelfiske efter borre de senaste åren enbart bedrivits som ett visst tidsfördriv när jag ismetat, Har då oftast gjort ett par hål å har de inte nappat då har de helt enkelt inte vart på taget. Nu var det i alla fall dags. När jobbet var klart för dan var det ilfart hem å rafsade ihop några spön, hämtade pimpellådan(väl gömd på vinden) å fram med isborren. Hittade ej110mm borren så det fick bli den med 150mm skär, tänkte att isen var nog så pass tunn att det inte spelade nån roll.....jo visst.
En timme efter det att jag stämplat ut från jobbet satt jag på en liten skogssjö som kallas "Tarmen"( är egentligen en vik på en å), och kunde konstatera att isen var närmare 50cm tjock..DRYGT. Borrade några hål å skickade i den pirk som suttit på spöt de senaste åren, å blev mäkta förvånad när det nappade direkt. Å så fortsatte det en stund, fick ca 3-5 borrar i varje hål. Väldigt tillfreds med tillvaron flyttade jag mig en bit å plötsligt blev borrarna större, nu var det riktigt kul. Plötsligt sög det tag rejält i grejorna, i hålet ser jag en randig en på dryga halvkilot...då går linan av -FAN!! Snabbt ner i väskan å upp med en om möjligt ännu dassigare pirk. Knyter på den snabbt å skickar ner den i hålet igen..tjong. Direkt sitter det en lika stor borre på igen...klick, -SATANS JÄVLAR!!! Linan går av igen. Tar nu drar lite i linan, halvrutten som den är går den av ungefär lika lätt som en sytråd. Letar reda på en regnbågspimpel med grövre å fräsch lina på...händer inte ett skit efter det. Packar ihop grejorna å ger mig av hemöver med tankarna att det ska nog fan dröja några år igen innan jag ger mig ut på abborr pimpling igen, men när/om det blir ska jag i alla fall ha ny lina...

Nu till helgen blir det i alla fall minst en dags trolling på hemmasjön Väsman då isarna verkar ha gett med sig tillräckligt för att få i båten. Väsman som för fram till för ett par år sedan nog var en utav Dalarnas främsta öringsjöar. Fiskar på dryga 3-4 kg var vardagsmat, med årliga toppar på 8-9kg. Men när öringfisket var på topp så blev plötsligt fisket efter siklöjå och storsik med nät väldigt populärt. Från att ha legat några fåtal nät på senhösten, så ligger det nu betydligt större nätmängder från islossning till dess att den lägger sig igen. Detta har lett till att det nu inte är ovanligt att man kan köra flera pass utan minsta känning. Tråkigt men sant. Ska i alla fall göra ett försök till helgen, suget är för stort.