lördag, maj 24, 2008

Då var vi på svensk mark igen. Stannat i

Då var vi på svensk mark igen. Stannat i Storlien för en fika. Gårdagen blev fiske fri då jag åkte på en magsjuka.

torsdag, maj 22, 2008

Dagarna går för fort!






Så har vi haft ännu en kanon eftermiddag ute på havet. Klart roligaste hitils för i dag fick alla fina firrar. Började med att jag knappt han få ner pirken så satt det en sej på dryga 5. Sedan följde Linda upp med en torsk på 6, morsan klippte på resans största firre som var en torsk på dryga 8kg. Och farsan visade upp den roligaste fighten jag sett på länge. Allt inom loppet av några minuter.


Efter det att Linda å jag fått våra firrar styrde vi upp så att vi skulle drifta över samma område igen. Tog inte lång stund innan farsan började gorma om att han hade nått stort på, såg faktiskt ut som att han skulle dras i. Sekunderna efter började så morsan stånka om att det satt nått tungt på, var bara för Linda å mig att veva upp våra grejor å vara assistenter. Linda hjälpte mamma att hålla i spöt då detta började bli tungt, å jag gjorde mig beredd med huggkroken hos farsan. Plötsligt small det till i pappsens grejor...rullfästet totalhavererade (gammal klassisk Ron Thompson kvalitet), så resten av fighten satt han med bara rullen i handen å vevade för glatta livet. Upp till ytan kom i alla fall så småning om 2 st sejar, den ena på 4 kg å den andra på dryga 7. Ungefär samtidigt for morsans torsk upp i båten. Vem som var tröttast, morsan eller torsken ska jag låta va osagt. Vi fick några fina fiskar till, sen var vi tvugna att avbryta då vindarna plötsligt tilltog.


I morgon är sista dagen...börjar bli dags för de över 10..

På väg ut. Idag ska de stora upp.

På väg ut. Idag ska de stora upp.

onsdag, maj 21, 2008

Det tar sig!






I dag har varit en strålande fin dag. Med alla fyra i båten satte vi kurs mot fyren strax efter kl 13. Havet har hela dagen legat lugnt å stilla å solen har skinit från en klarblå himmel. Fisket var nära nog en kopia av gårdagen. Vi hittade snabbt på stim med små sej (ca 1kg). Dessa verkar nappa på allt, vi satt alla fyra med böjda spön samtidigt. Även de små är otroligt starka för sin storlek, än värre när de sitter 4 på samtidigt. Sedan började farsan dra fina blekor, han höjde sitt pb för tredje dagen på rad och är nu uppe på 7.5kg. Efter några timmar var baljan full å näsor å pannor brända. På hemvägen stannade vi till på en topp som sträcker sig upp till 40 m där vi haft bra fiske tidigare. Jag lyckades där få en sej på knappa 7 pannor.

Har just ätit stekt torsk, kokt potatis rivna morötter å skirat smör, samt en kall pilsner till det...inte helt fel kan jag säga.

Nya tag imorgon. Vi väntar forfarande på den där riktigt stora..

Dax för fyren igen!





Vi Åker ut mot fyren på em idag igen. Fiskat in oss där nu så vi har skaplig koll på vart vi ska vara. Gårdagen var skoj då det högg lite allt möjligt i skaplig storlek. Positionen som hälleflundran visade sig på är också utmärkt, ska ge den ett försök med lite andra grejor i dag.
Vi åker ut alla 4 idag då Linda fått tag i åksjuketabletter. Rapport kommer ikväll.

tisdag, maj 20, 2008

Baljan full. Formidagen gav inte så myck

Baljan full. Formidagen gav inte så mycket mer än en massa småsej. Em var bättre. Farsan å jag drog ut till fyren å fyllde baljan på knappt 5 timmar( ca 50-60kg). Det var sej, torsk, bleka, vitling, långa å lubb. Hade även en maffig hälleflundra som följde efter en lubb som jag pumpade upp. Hoppas på lika fint väder å fiske i morgon med.

Vaknade före alla andra idag igen. Medan

Vaknade före alla andra idag igen. Medans de ligger å sussar ska jag ut å testa ett ställe de fått några hälleflundror på.

Var bara tvungen att skicka en bild på v

Var bara tvungen att skicka en bild på veckans hemma hamn. Nu är det lägg dags. Sov gott.

måndag, maj 19, 2008

Ännu en dag till ända. For ut runt 2 tid

Ännu en dag till ända. For ut runt 2 tiden mot fyren Kya. Tuffade på i ca 10 knop, gick ej att köra fortare då dyningarna var dryga 4m. Tog oss ca 1 h att ta oss dit. Fann sejen direkt, å det satt både 2 å 3 firrar på varje nedsläpp. Hann fiska knappt en timma, sen blev Linda sjösjuk, bara att åka tillbaka igen. Farsan å jag hann med en kort vända till, vilket resulterade i sej å bleka på dryga 5 som störst. De stora har narrat oss idag igen, men vi har tappat stora sejar idag igen. Är skoj när man bara får koncentrera sig på att hålla i grejorna, å rullen bara ylar. Nya tag i morgon.

Snart på G igen!



Håller på att göra oss i ordning för att bege oss ut på havet igen. Orsaken till lite senare utgång idag beror på att fisket verkar vara bäst på em har vi fått höra, känns rätt bra då man kan sova hur länge som helst med gott samvete. Vädret verkar ok, så därför tänkte vi idag åka lite längre ut till ett grund ca 1 mil ut. Gårdagens fiske med relativt lätta grejor å jigg gav mersmak. Fick inte så mycket, men det var istället lite bättre kaliber på de som högg.
Vi hoppas på att få upp nån lite större firre idag, kanske en sådan skönhet som marulken på bilden.

söndag, maj 18, 2008

Kommer en sen bloggning nu. Gick till ko

Kommer en sen bloggning nu. Gick till kojs runt 23 snåret igår å vaknade 04:30 i morse. Var på tok för uppskruvad för att kunna sova. Gick därför upp å började göra i ordning fiske grejorna. Dröjde inte så länge innan morsan å Farsan dök upp, Linda dök upp även hon efter en stund. Efter en snabb frulle bar det iväg ut på havet. Gick på gps kordinater som visade några grund toppar som skulle va bra. . .men icke. Förmidags passet gav bara lubbar samt en mindre sej. På em prövade vi ett par andra toppar, å där gick det lite bättre. Fick sej, bleka å torsk upp till 5 kg. Inga jättar, men roliga att fighta ändå. Bommad ett par riktigt fina sejar på jerk spöt å jigg, ylade riktigt bra i rullen. Imorgon bär det iväg längre ut på havet om vädret tillåter, har vart kanon väder idag.

lördag, maj 17, 2008

Nu så är vi äntligen framme. Som tur var

Nu så är vi äntligen framme. Som tur var blev vädret bättre ju närmare Norge vi kom, å nu är det strålande sol. Nu är det dags för en wirre.

Ja då var vi på väg då, men det lär väl

Ja då var vi på väg då, men det lär väl ta sin tid. Är ett jävla kräk snöoväder. Står bilar avkörda lite här och där.

torsdag, maj 15, 2008

Snart åker vi !




Har gått närmare 2 veckor utan fiske nu..känns att det är något som saknas. Men på lördag bär det av på en veckas havsfiske i Norge. Kursen kommer att ställas mot Saetervik, en liten by ca 20 mil norr om Trondheim som ligger idyliskt i de yttre kustbanden.

Har ägnat denna vecka åt att gå igenom spön, rullar och linor. Har även fyllt på lådorna med nya pilkar, jiggar och upphängare i olika storlekar och färger. Känns nu som att jag är rätt väl förberedd på material sidan i alla fall. Har även fått ett tidvattens schema samt en del andra bra tips om hur de stora ska tas av Jukka på YM´s. Ska väl medge att drömmen om en monster firre skenat iväg lite efter att ha följt Wildwater guidernas bravader.
Bilderna är på våra 2 hem den kommande veckan. Sett från höger på den översta bilden kommer först rensboden, sedan en restaurangdel där det även finns rum för uthyrning. Sedan kommer 6st 2 våningshus som var och ett inehåller 5 sovrum samt stort kök och vardagsrum (vår stuga ses längst till vänster).
Båten vi kommer att förfoga över är en 18 fots aluminum pulpet med en 40hk yamaha.

Nu hoppas jag "bara"att vi får en kanon vecka med fint väder och massor med stora fiskar... vill ju inte ställa förväntningarna för högt.
Kommer att uppdatera bloggen varje dag/kväll.

Önskar er alla ett riktigt skitfiske så länge//Tobbe


söndag, maj 04, 2008

Seger till firrarna idag. 3 hugg var all

Seger till firrarna idag. 3 hugg var allt som hände för mig idag, å jag kan därmed inkassera årets första bom tur. Har i alla fall vart en skön dag på sjön, har bränt mig rätt duktigt i pannan känner jag. Nåväl, är bara att va nya tag.

Det var då själva fan va svårt det ska v

Det var då själva fan va svårt det ska va. Har nu bommat 2 st på kort tid. Båda på tomic.

Segt idag! Många båtar ute men endast 1

Segt idag! Många båtar ute men endast 1 liten öring rapporterad. Efter några dagar med sydliga vindar har de under natten vänt till nordlig.

Dax för en ny dag på sjön. Skulle haft f

Dax för en ny dag på sjön. Skulle haft flickvännen med ut, men hon ångrade sig i morse. Konstigt att hon ej vill kliva upp 03:30 för att fiska.

lördag, maj 03, 2008

Nöjer mig för idag. 2 öringar samt 1 röd

Nöjer mig för idag. 2 öringar samt 1 röding, som alla släpptes tillbaka pigga och krya. Får se om det blir en tur i morgon med.

Skoj! Nr 3 var en röding på ca kilot. Va

Skoj! Nr 3 var en röding på ca kilot. Var många år sedan jag fick en sån sist.

En liten stackare på favvo wobblern.

En liten stackare på favvo wobblern.

Äntligen ! Ca 1.5 kg. Tog en strike 5m n

Äntligen ! Ca 1.5 kg. Tog en strike 5m ner på riggen.

Freddan drog just en till öring på 1.5.

Freddan drog just en till öring på 1.5. Blir rejält frånfiskad nu. .inte bra.

Förbannat! Nu är jag lite sur, bommade j

Förbannat! Nu är jag lite sur, bommade just en fin till. Nätarna kom i alla fall ut å plockade upp sina nät vid 8, det va ju bra( förutom att de la ut dem vid 10 på dan igår)

Verkar va samma bete å samma tackling so

Verkar va samma bete å samma tackling som gäller idag med. Nordin har dragit en öring + en gädda till.

Brände just en fin. Han lagomt anropa fr

Brände just en fin. Han lagomt anropa fredrik så drog han på en fin på 4 pannor. Grattis

Nu så är man med i matchen igen. Nordin

Nu så är man med i matchen igen. Nordin har bränt en fin fisk. Kaffe dags.

Fan! Försov mig, är nu en å en halv timm

Fan! Försov mig, är nu en å en halv timma efter. Försova sig till jobbet är ju ok, men fiske. .illa.

torsdag, maj 01, 2008

Ger mig för idag, mer än nöjd med result

Ger mig för idag, mer än nöjd med resultatet. 7 öringar varav 2 fick följa med hem, samt 2 gäddor å 3 bommade hugg. Striken på bild var bäst med 5 hugg idag.

Där kom 9an. Har behållt en av de 3 sena

Där kom 9an. Har behållt en av de 3 senaste.

Nr 7 å nr 8. 1.5 och 4.2. Fler hugg idag

Nr 7 å nr 8. 1.5 och 4.2. Fler hugg idag än på hela förra säsongen.

Nr 5. Gött med en prickig igen, 3.5 kg.

Nr 5. Gött med en prickig igen, 3.5 kg.

Nr 4 även det en gädda. De tycks ha tagi

Nr 4 även det en gädda. De tycks ha tagit sig ut i sjön å parkerat på grund topparna nu. Har för övrigt haft ett hugg till.

Nr 3 va en gröning. Bommade dock en örin

Nr 3 va en gröning. Bommade dock en öring strax innan.

Dubbel hugg! Tappade den ena, men den an

Dubbel hugg! Tappade den ena, men den andra vägde 2.5(simmar vidare). Alla hugg har kommit på tomic tacklad strike.

Gött! En liten öring på dryga kilot, men

Gött! En liten öring på dryga kilot, men kul när det nappar relativt tidigt. Denna fick dock gå tillbaka.

Nu så! Perfekt väder å grejorna på plats

Nu så! Perfekt väder å grejorna på plats. Dags för kaffe å macka

Då var det dags för en öring tur på Väsm

Då var det dags för en öring tur på Väsman igen.