måndag, januari 05, 2009

Sumering av helgen. Dag 1 Vättern




Efter att på fredag em bestämt att vi skulle dra ner till Vänern för 2 dagars fiske blev det lite bråttom. Fixa ordning fiske grejorna samt ordna boende drog ut lite på tiden, så klockan var väl runt 23:30 när jag äntligen kom i säng. Uret var ställt att ringa 00:30 för att hinna upp till Nyhammar å packa ordning båten för avvresan som var bestämd till kl 02:00. Blev naturligtvis inte en minuts sömn, lika var det för Johan som hade haft samma uppladdning som mig.
Vi kom dock iväg på utsatt tid å resan ner gick bra. Anlände till Laxhall vid 6 snåret å fick då samtal från Göran i "Team Marre" att nya vindprognosen framåt dan var 12 s/m nordväst. Ridå ner...
Efter ett snabbt övervägande bestämde vi oss då för att dra till Granvik i Vättern istället där vi räknade med att kunna få lite lä från klipporna.
Sagt å gjort..efter en nätt liten bilresa på 37 mil stävade vi så äntligen ut från granviks hamn å grejorna var i plurret strax innan kl 10. Hade då vart vaken lite drygt ett dygn. Körde med löja på riggarna å små wobblers i ytan. Ganska snart kom första hugget på riggen, en godkänd röding på mitt favvo tackel för Vättern. VK-flasher i pärlemo med en genomskinlig Anchovy Krippled bakom.
För att göra en kort historia kortare så fick vi 2 godkända rödingar till. En på samma bete som den första å en på strike i ytan. Var dock skoj att Johans första Vättern röding var en grann 3 kilos pjäs som även var en rätt rejäl knuff uppåt av hans pb på denna art.
Rätt så nöjda ändå med hur dagen hade artat sig så rullade vi runt 5 snåret åter mot Torsö där vi hade vårt boende för natten. Efter lite mat å pyssel med fiskegrejorna somnade vi som klubbade sälar.