tisdag, februari 12, 2008

Sumering











Efter tre dagars fiske kan jag nu sumera en riktigt bra helg. Förutom en mindre grej med trailern (lys rampen har fått sig en smäll så att lyset inte är helt lagligt) har resan fram och tillbaka förflutit helt utan incidenter. Båt och motor med all elektronik har fungerat utan anmärkning. Annars brukar det kunna vara nåt av dessa som kan ställa till problem. Även boendet har vart kanon, vi var fyra team från Ludvika som kamperade ihop i en hyrd stuga, vilket gav trevliga kväller med .........fiskesnack!!




Även fisket har med våra mått mätta vart kanon. Har aldrig haft så få hugg som denna tur, men medelvikten på firrarna har å andra sidan heller aldrig varit så hög. Vilket har vart helt ok för vår del.




Min båt med Johan som gäst fiskade alla tre dagarna runt "tippen". På söndagen stod vi i valet och kvalet om vi skulle haka på två av de andra L-A båtarna ut till Djurö. Men vi tog det säkra före det osäkra å fiskade på samma ställen som vi hade fått fisk kvällen innan. Det gav en fin lax till Johan vilket även var målet med söndagen då oturen grinat honom i ansiktet tidigare med ett antal bommade fiskar. Men med facit i hand skulle vi kanske gjort tvärtom då de andra hade riktigt bra fiske där ute...mycket vill ha mer heter det ju.




Kan dock inte gnälla om man ser till vad våra kompisar i "Team Elofsson"-Mattias å Patrik råkade ut för. De drillade en jätte lax i 65 min för att sedan tappa den vid båtkanten. Mattias ringde strax efter det att jätten hade gått förlorad, å han lät milt sagt.....uppgiven. Den laxen kommer nog att ge dem mardrömmar ett tag framöver.




Har inte hunnit mer än hem förrän planerna på nästa tur börjar börjar smidas. Vilka nya wobblers å löjskallar som måste införskaffas, för det är ju alltid de färger man saknar som är bäst för dagen...eller hur?




Vår största firre blev det en del diskussion om det var en lax eller öring. Vi "enades" till sist om att det var en lax hona som till viss del var i lekdräkt. Om någon annan kan komma med ett säkert svar så hör gärna av er, kan lägga upp fler bilder. Bilderna är på våra fyra största 8.1-6.5-6.1-5.1